instagram telegram
ellipse
تقویم رویدادها

نشست خبری چهارمین دوسالانه‌ی سرو نقره‌ای برگزار شد.

نشست خبری چهارمین دوسالانه‌ی سرو نقره‌ای برگزار شد.

در نشست خبری انجمن گرافیک:
به سرو نقره‌ای امکانات بدهید
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک عنوان کرد که دوسالانه‌ی سرو نقره‌ای به حمایت بیشتری نیاز دارد اما نحوه این کمک صرفا مالی نیست و می‌تواند با ارائه امکاناتی همچون در اختیار گذاشتن سالن‌های مناسب صورت بگیرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، نشست خبری چهارمین دوسالانه‌ی سرو نقره‌ای صبح یک‌شنبه، سوم آبان در تالار استاد امیرخانی خانه هنرمندان برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی رشیدی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی طرحان گرافیک با بیان اینکه تمایل دارد در مورد نقش انجمن و اهمیت آن در این دوره صحبت کند، گفت:«دولت باید حمایت‌های بیشتری از انجمن کند تا بتواند کارهای بیشتری انجام دهد. سرو نقره‌ای یکی از برنامه‌های انجمن است اما بحث انجمن تنها برپایی این نمایشگاه‌ها نیست و ما به عنوان نماینده گرافیک کشور، نقش مهم‌تری داریم. به همین دلیل سند استراتژیکی در انجمن تدوین شده که دارای دو هدف عمده است. هدف اول این است که گرافیک را به عنوان ابزار توسعه فرهنگی معرفی کند و هدف بعدی کاربرد گرافیک به عنوان شریک استراتژیک برای اقتصاد کشور است.»
او در مورد تعامل اقتصاد گرافیک چنین توضیح داد: «شاید گرافیک تنها رشته‌ای است که بعد اقتصادی آن بیشتر از بقیه هنرهاست. ما علاقه داریم در اقتصاد کشور تاثیر داشته باشیم و این نقش را در جامعه بیشتر بشناسانیم. این کار می‌تواند از طریق تعلیم و تربیت طراحان گرافیک جوان، ارتباط با ارگان‌های دولتی و.. صورت بگیرد. درحال حاضر ارتباط ما با شهرداری و سازمان زیباسازی گسترش پیدا کرده و با وزارت ارشاد هم همصدا هستیم هرچند هنوز بستری برای همکاری نزدیک با ارشاد آماده نشده است.»
رشیدی افزود: «موضوعی که خیلی مهم بنظر می‌رسد این است که اقتصاد کشور را نوعی ترس دربرگرفته مبنی براینکه شرکت‌های خارجی درحال ورود به ایران هستند و در این صورت تولیدکنندگان داخلی دچار مشکل می‌شوند اما در این شرایط طراحان گرافیک می‌توانند به تولیدکنندگان داخلی کمک کنند. ما مشکل تولید در کشور نداریم، مشکل اصلی بحث برندسازی است که انجمن گرافیک می‌تواند نقش بسزایی برای حل آن بازی کند و تولیدات داخلی را مانند اجناس خارجی عرضه کند. انجمن تمایل دارد هویت بصری خاصی را به تولیدکنندگان ارائه دهد و بگوید برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی می‌توان چه راهکارهایی انجام داد. نمایشگاه سرو نقره‌ای در همین راستا برگزار می‌شود تا توانمندی‌های انجمن را در این زمینه انجام دهد. ما علاقه داریم سفارش دهندگان را به نمایشگاه بیاوریم.»
احسان مهدوی، دبیر چهارمین دوسالانه‌ی سرو نقره‌ای هم در بخش دیگری از این نشست به ذکر جزئیاتی از روند اجرایی این دوره پرداخت: «حدود اردیبهشت امسال دبیری دوسالانه‌ برعهده من گذاشته شد. طی جلسات مختلفی که برگزار شد، سعی کردیم از تجریبات سه دوره قبل برگزار کنیم و در نهایت به این نکته رسیدیم که چهارم تیر فراخوان را منتشر کنیم که از چند جنبه با دوره‌های قبل متفاوت است. یکی از آنها تفکیک داورها در هر بخش است. ضمن اینکه داورهای هر بخش شامل طراح پیشکسوت، میانسال و جوان است. بخش دیگری نیز که امسال به دوسالانه اضافه شده، بخش آزاد است.»
او با بیان اینکه هریک از بخش‌ها به عنوان یک سرو نامگذرای شده‌است، عنوان کرد: «ازآنجا که گرافیک با تمثیل و کنایه سروکار دارد، تلاش کردیم از آرایه‌های ادبی که بی‌ارتباط با بخش‌های تعریف شده نیز نبود، استفاده کنیم. علاوه‌بر اینکه دوست داشتیم یک نگاه ایرانی به چنین جریانی داشته باشیم.»
در ادامه سرو آزاد (بخش آزاد)، سرو طبری (بخش نشانه و هویت بصری)، سرو مرو (بخش پوستر)، سرو شیراز (بخش جلد و صفحه آرایی نشریات)، سرو زربین (بخش گرافیک تجاری و بسته‌بندی)، سرو فری (بخش گرافیک متحرک) و سرو کشمر (بخش طراحی حروف فارسی) به عنوان هفت بخش سرو نقره‌ای امسال معرفی شد و پس از آن مهدوی در مورد شرکت کنندگان این دوره اظهار کرد: «353 طراح گرافیک در سرو نقره‌ای امسال شرکت کردند. 607 اثر از 267 هنرمند انتخاب شده‌اند که 49 نفر زن و 218 نفر مرد هستند.»
به گفته مهدوی ششم آبان دوسالانه‌ی سرو نقره‌ای در خانه هنرمندان افتتاح و نهم آبان سخنرانی و افتتاح نمایشگاه آثار گرافیکی «ایسیدرو فِرر»، هنرمند اسپانیایی در فرهنگسرای نیاوران انجام می‌شود. 11 آبان هم سرو نقره‌ای در مجموعه «سرزمین سبز» شهر شیراز افتتاح می‌شود و 12 آبان “فرر” برای برگزاری ورکشاپ به شیراز می‌رود. 15 آبان نیز مراسم اختتامیه و رونمایی از کتاب این دوره برگزار می‌شود.
مهدوی همچنین عنوان کرد که برنامه خاصی برای مراسم افتتاحیه درنظر گرفته نشده اما اهدای جوایز و سخنرانی‌ها در اختتامیه انجام خواهد شد. او گفت به دلیل اینکه تالار خانه هنرمندان برای گردهم آمدن اعضای انجمن در روز اختتامیه گنجایش محدودی دارد، این مراسم در سالن دیگری برپا خواهد شد.
در ادامه رشیدی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد تالاری که برای برگزاری مراسم درنظر گرفته شده است، گفت:«در مورد کمک دولت همیشه صحبت ما این بوده است که پول نمی‌خواهیم و به جای آن به ما امکانات بدهید چون ما از طریق اسپانسرها می‌توانیم برنامه‌هایمان را برگزار کنیم. یکی از سالن‌های مناسب برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی هنری، تالار وحدت است که برای اجرای برنامه در آن باید 50 میلیون تومان پرداخت کنیم و این هزینه برای انجمن بالا است. پیش از این تالار تئاتر شهر برای مراسم اختتامیه انتخاب شده بود که به دلیل ریزش سقف آن، فعلا امکان اجرای برنامه در آنجا را نداریم البته برای این سالن هم باید پول می‌دادیم. درحالی که ارشاد می‌تواند در این موضوع به ما کمک کند هرچند با وجود همکاری وزارت ارشاد، هنوز در جاهایی حرف آنها استواری لازم را ندارد و عملا درجاهایی متوقف می‌شویم در نتیجه گاهی مجبور می‌شویم به سراغ سالن‌هایی برویم که در شان انجمن‌ نیستند.»
چهارمین دوسالانه‌ی «سرو نقره‌ای» از ششم آبان به مدت ده روز در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. مراسم اختتامیه و اهدای جوایز هم 15 آبان برپا خواهد شد. در این مراسم جایزه‌هایی نیز به «سفارش دهنده برتر»، «فرایند تولید اثر» به منظور جلوگیری از کاربرد تصاویر آماده اینترنتی و یک کتابخانه پر از کتاب به یک طراح گرافیک جوان به منظور ترویج پژوهش اهدا می‌شود.

 

















 

به اشتراک بگذارید:
آخرین اخبار

بیشتر بخوانید

حامیان انجمن